In 2020 bestond CMV Burdine 50 jaar, tijd voor een jubileumconcert dus! Helaas kon het geplande jubileumconcert destijds niet doorgaan, maar zaterdag 21 mei was het dan eindelijk zover!  Het jeugdkorps, de Belhamels van Burdine onder leiding van Tjipke Pasma, mochten aftrappen met het concert. Zij hebben een mooi afwisselend programma laten horen! Toen was het de beurt aan Burdine onder leiding van dirigent Arend Gerds. Zij begonnen het concert met het koraal ‘As the Deer’. Daarna kwam het hoofdstuk van de avond. Speciaal voor het 50-jarig jubileum heeft dirigent Arend Gerds het muziekstuk ‘Where Earth and Sky meet’ gecomponeerd. Gelukkig was het publiek net zo enthousiast als de Burdianen en dirigent zelf! Het concert ging verder met de stukken ‘Exodus Song’ en ‘There is a land of pure delight’ waarbij oud-leden van het korps werden herdacht. Voor de pauze werden op humoristische wijze de jubilarissen gehuldigd.  Baukje Pasma, Hennie de Boer en Geartsje Stok zijn 25 jaar muzikant, Clarie Kerlien 40 jaar en Maaike Kalsbeek, Sjoukje Kingma en Feike Kingma 50 jaar! Na de pauze speelde het korps ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Goodnight Saigon’ en de bekende ‘Radetzki Mars’. Vervolgens zou het stuk Second Walz ten gehore worden gebracht, maar na een valse start sloeg de dirigent af. ‘Ik kom maar niet in de sfeer’ gaf de solist aan. De dirigent werd verkleed als iemand uit de baroktijd en de laatste stukken konden worden gespeeld. Het concert werd afgesloten met de vrolijke nummers ‘Crazy little thing called love’ en Besserabyanke.