Nij Talint Orkest

 

Heb je ooit een instrument bespeeld? Of nog nooit, maar wil je het graag leren? Wil je ontdekken wat jij met muziek hebt? Lijkt het je geweldig om samen muziek te maken?

Ontdek het plezier van samen muziek maken!

In de gemeenten Harlingen en Waadhoeke start in Franeker, Harlingen en St. Annaparochie Nij Talint Orkest, een muziekproject voor volwassenen. Muzikale ervaring is niet nodig.
Je krijgt van de verenigingen een instrument te leen. De inspirerende begeleiding is in de handen van Luc Feikens in Harlingen, Syde van der Ploeg in Franeker en Eric Roelofsen in St. Annaparochie. Er zijn ervaren muzikanten om je te helpen. Ook vanuit CMV Burdine zullen in St. Anne een aantal leden aanwezig zijn om te ondersteunen. Je ontdekt je instrument en leert samen spelen. Daarnaast is er ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Je repeteert tien keer.

Locatie Sint Annaparochie
Eerste repetitie: zaterdag 14 oktober 15.30 uur
Adres: Ons Huis, Beuckelaerstraat 2 in St. Annaparochie.

De eigen bijdrage voor deelname aan het Nij Talint Orkest is 100 euro.
Heb je je nog niet opgegeven? Het kan nog: aanmelden kan tot een week voor de eerste repetitie.

Voor aanmelden en informatie:
Seewyn Kunsteducatie
Marianne Zijlstra-Hoek | 06-44196146 | beheer@seewyn.nl

Grote Clubactie

Ook dit jaar doen we weer mee met de Grote Clubactie.

De Grote Clubactie bouwt mee aan een gezond verenigingsleven in Nederland omdat ze geloven in de kracht en maatschappelijke waarde van vitale verenigingen. Met een loterij en ondersteunende voorzieningen van de Grote Clubactie helpen ze verenigingen in sport, hobby en cultuur.

Een lot kost €3 per stuk en hiervan gaat 80% naar de kas van CMV Burdine. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe prijzen; o.a. een reischeque twv €2500, kampeer- en tuinaccessoires en diverse cadeaubonnen.

Wilt u kans maken op één van de mooie prijzen én tegelijkertijd onze vereniging steunen?
Koop dan één lot (of meerdere loten) bij één van onze leden.

Vanaf 23 september zijn de loten te koop!

Goet Foud, Gout Faud of Fout Goed!?

Goet Foud, Gout Faud of Fout Goed!? CMV Burdine beheerst beide kanten! Ook benieuwd hoe we dit gaan combineren? Je bent van harte welkom om dit te ontdekken op ons najaarsconcert op zaterdag 12 november. Wie neem je mee?

(meer…)

De Rabo ClubSupport weer van start!

Op maandag 5 september gaat de Rabo ClubSupport weer van start!
Als je lid bent van de Rabobank mag je 3 stemmen uitbrengen. Mocht je nog geen lid zijn van de Rabobank, dan kun je je gemakkelijk gratis aanmelden via de app.
Van wie krijgt Burdine een stem? Stemmen kan tot 27 september.
Alvast bedankt!

(meer…)

Terugblik op een mooi jubileumconcert

In 2020 bestond CMV Burdine 50 jaar, tijd voor een jubileumconcert dus! Helaas kon het geplande jubileumconcert destijds niet doorgaan, maar zaterdag 21 mei was het dan eindelijk zover!  Het jeugdkorps, de Belhamels van Burdine onder leiding van Tjipke Pasma, mochten aftrappen met het concert. Zij hebben een mooi afwisselend programma laten horen! Toen was het de beurt aan Burdine onder leiding van dirigent Arend Gerds. (meer…)

Jubileumconcert CMV Burdine

Op 12 januari 2020 gaf CMV Burdine een concert in de Bordena Kerk van Vrouwenparochie; de aftrap voor wat hét jubileumjaar had moeten worden…. en toen kwam Corona….repeteren mocht niet meer en uiteindelijk heeft het tot maart 2022 geduurd voordat we echt, met de hele groep, weer ‘los’ konden. Het is een lastige periode geweest voor de vereniging. Los van de pandemie zag je eerder al dat verenigingen in het algemeen moeite hadden/hebben om te blijven bestaan, de bezetting rond te krijgen. Ook hebben we in de nabije omgeving gezien dat dat verenigingen soms de keuze moesten maken om te stoppen. De pandemie heeft daarbij ook voor onze vereniging lastige dilemma’s gebracht en bovendien ook stress en verdriet door besmettingen, ziekte ….. (meer…)

Online nieuwjaarsconcert

Door de corona maatregelen is het helaas niet mogelijk om een nieuwjaarsconcert te geven.
Daarom hebben wij van CMV Burdine een aantal mooie muziekstukken opgenomen voor jullie.
Geniet van dit mooie online nieuwjaarsconcert.

CMV Burdine wenst u een gezond en muzikaal 2021!

Nieuwjaarsconcert CMV Burdine

Op 12 januari was het dan zover: Burdine opende 2020 met een nieuwjaarsconcert in de Bordenakerk in Froubuurt. Het thema was ‘Goud en Nieuw’. Dit jaar viert Burdine namelijk haar 50 jarig bestaan! En om dit jaar op officiële wijze te openen, werd door de dirigent, Arend Gerds, het lintje doorgeknipt.

Er werd veel verschillende muziek gespeeld, zoals een mars, een koraal, maar ook bekende stukken als Bella Ciao en Happy new year. Er kan terug worden gekeken op een mooi concert. De start van een muzikaal jubileumjaar, met in november het jubileumconcert, waarvan de voorbereidingen inmiddels zijn begonnen!

MAAT-ACTIE CMV Burdine

Het jaar 2020 staat voor CMV Burdine in het teken van het 50-jarig jubileum.

Op 12 januari is dit jubileumjaar op feestelijke wijze afgetrapt met een nieuwjaarsconcert. Op 14 november 2020 zal er een groots jubileumconcert worden gegeven.

Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis zal CMV Burdine een ‘eigen’ muziekstuk laten componeren. Dit stuk zal gaan over de geschiedenis van CMV Burdine, het Bildtse landschap en de kenmerken van onze mooie fanfare.

U kunt ons daarbij helpen. U kunt symbolisch een deel van dit bijzondere muziekstuk kopen! Voor €5,- koopt u één maat. Wanneer u één maat (of meerdere) wilt kopen, kunt u het betreffende bedrag overmaken oprekeningnummer NL11RABO0145720144  t.n.v.  CMV Burdine onder vermelding van uw naam en het woord ‘muziekmaat’

Als u uw bijdrage contant wilt geven,
dan kunt u contact opnemen met Sido de Boer, 06-57227994.

Wij hopen van harte op uw bijdrage om zo een prachtig stuk muziek ten gehore te kunnen brengen in november 2020!

Helpt u mee?

Naar boven