Afgelopen weken werd er in groep 5 van het Fonnemint en de Slotschool hard getoeterd! Zij deden mee aan het Kik-Project* van CMV Burdine. In 6 weken maakten de leeringen kennis met fanfaremuziek en leerden ze hoe je muziek maakt met een koperinstrument. Voor iedere leerling was er een trompet, bugel of cornet beschikbaar waar ze op leerden spelen. Ook mochten ze dit keer het instrument af en toe mee naar huis om daar ook te oefenen.

Op vrijdag 7-4-2017 werd het project afgesloten met een concert door de leerlingen en Burdine. Het was een groot succes, de zaal in mfc Ons Huis zat helemaal vol met ouders, broertjes, zusjes, pakes en beppes! De leerlingen lieten vol enthousiasme horen wat ze de afgelopen weken van meester Tjipke Pasma geleerd hebben.
Na afloop van het concert mochten de leerlingen ook een aantal andere instrumenten proberen.

Hoe gaat het nu verder?
De leerlingen die het zo leuk vonden en wel meer willen leren, krijgen een aantal lessen aangeboden van het korps. Deze lessen vinden plaats op school onder leiding van Tjipke Pasma. Daarna kunnen de leerlingen verder met muziekles bij Muzarte.

*Kik staat voor ‘Korps in de Klas’