Op zaterdag 4 maart heeft CMV Burdine deelgenomen aan het concertconcours van OMF in De Lawei te Drachten. Als laatste korps van de 3e divisie mochten wij onze muzikale kunsten laten horen.

We openden ons optreden met het inspeelwerk ‘Lloyd’. Dit werd door de jury, bestaande uit Rob Goorhuis, Dick Bolt en Jan de Haan, beoordeeld met een gemiddelde van 86 punten. Opmerkingen waren er over de mooie klanken en frasering, helaas waren er ook enkele kleine onzuiverheden.

Vervolgens speelden we het werk ‘Signatures’ dat geschreven is door Rob Goorhuis. Voor Burdine is dit best een lastig stuk, dus een grote uitdaging om dit mooi ten gehore te brengen.
Maar we mochten zeker niet ontevreden zijn, want het werd beloond met gemiddeld 83,67 punten!
“…Prachtige bugels!…En een zeer muzikale aanpak…en heel mooi gespeeld.” was het positieve commentaar van jurylid, en componist van dit stuk, Rob Goorhuis.

We sloten ons optreden af met ‘Pierius Magnus’ van Jan de Haan. Ja, alweer een jurylid! Dit is een toevallige samenloop, ons programma was al doorgegeven en pas later werd de jury bekend. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
Pierius Magnus gaat over het leven van Grutte Pier, een Friese vrijheidsstrijder. Dit werk lag Burdine iets beter en dat was ook te zien in de punten. Gemiddeld kregen we van de drie juryleden een puntenaantal van 85,67 punten.

De einduitslag was een puntenaantal van 84,67 en dat betekende een eerste prijs! Een mooi resultaat en het belangrijkste was dat de Burdinianen heerlijk gespeeld hebben!

Hieronder een aantal fragmenten van de uitvoering.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”7″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Slideshow weegeven]” template=”default” order_by=”imagedate” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]